מה היא העמדה שלי לגבי עצמי? לגבי גופי? עד כמה אני אוהבת אותו? את צורתו? את המאפיינים הייחודיים שלו? את השינויים שלו בגילאים השונים? ומהו הקשר בין אהבתי את גופי לאהבתי את עצמי?
בסופו של דבר, אין קשר של ממש בין המראה החיצוני שלנו לבין הדימוי העצמי שלנו והדימוי הגופני. פעמים רבות נראה דוגמניות רזות ביותר שמרגישות שמנות ולעתים נראה גם להפך- בחורות בעלות עודף משקל או כאלה שאינן יפות במיוחד שאוהבות את עצמן במיוחד. אין כמו זוכת הארוויזיון שלנו, נטע ברזילי כדי להזכיר לנו שכדי להרגיש טוב עם עצמנו, לא חייבים להיות במידה 36.
יחד עם זאת, אם נסתכל בעיתונים , באינטרנט או בפרסומי חוצות, נראה שוב (גם אם יש היום שיפור קל) את אותן דוגמניות רזות- כדמויות אליהן מצופה מאיתנו לשאוף.
הדרך מכאן לדיאטות ולעיסוק אובססיבי במזון ובמשקל קצרה ביותר. החל מדיאטות חריפות, ניתוחים פלסטיים והזרקות אינסופיות של חומצות ובוטוקס, עיסוק אובססיבי בספורט וכלה בהפרעות אכילה .
אז איך נדע אם אנחנו רק “עושות דיאטה” או מתעסקות במראה אבל ממשיכות לחיות את חיינו בצורה מאוזנת ומתי חשוב לפנות לאיש מקצוע?
מומלץ לפנות לאיש מקצוע בעל נסיון בתחום הפרעות אכילה ודימוי גוף כאשר:
- העיסוק במשקל ובספורט משתלט על שעות רבות ביממה ומונע מאיתנו להמשיך בשגרת יומנו.
- כאשר אנשים הקרובים שלנו מתחילים להעיר שירדנו יותר מדי במשקל או שאנחנו לא אוכלים כלום או כאשר הם מביעים דאגה.
- כאשר איננו אוהבים את גופנו ואת עצמנו, כאשר אנו מסתכלים במראה.
- כאשר אנו עוסקים באופן אינטנסיבי בקניות, ניתוחים פלסטיים או אכילה במטרה שימלאו אצלנו את תחושת החוסר – אותו “העדר” מושלמות ואנו מרגישים לאורך זמן שאנחנו פשוט לא מצליחים להתמלא באמת.
- כאשר אנו חשים חוסר שקט פנימי שאנו מנסים להתמודד איתו בדרכים שונות, ללא הצלחה.
אם מישהו מהקרובים אליכם מתמודד עם אחד הקשיים שצוינו, אנו ממליצים לפנות אלינו טלפוני כדי להתייעץ. חשוב לזכור כי במקרה של הפרעות אכילה, ישנה נטייה חזקה להסתיר את ההפרעה ולעתים כשמגלים אותה כבר מאוחר מאד. לכן, אם תחושת הבטן שלכם היא ש”משהו לא בסדר”, פנו אלינו! נשמח לבחון יחד איתכם את המצב ולעזור.